Van Diepen Aankoopmakelaar.

Altijd nuttig.

Hieronder vind je een aantal tips die je helpen bij de aankoop van je woning.
Ook zie je hoe Van Diepen Aankoopmakelaar je daarbij begeleidt.

Nuttige tips van dé aankoopmakelaar van de Zaanstreek

Hieronder vind je een aantal tips die je helpen bij de aankoop van je woning. Ook zie je hoe Van Diepen Aankoopmakelaar je daarbij begeleidt en adviseert.

1.

Zoek eerst uit hoeveel je kunt lenen.
Het kopen van een woning begint met het zoeken. De juiste woning is voor iedereen anders en afhankelijk van onder meer budget en levensfase. Het is daarom belangrijk dat je eerst met een erkend hypotheekadviseur hebt gesproken. Dan weet je precies welke huizen in jullie budget passen.

2.

Alerter met ons zoekprofiel.
Op basis van je woonwensen maakt Van Diepen Aankoopmakelaar een persoonlijke selectie van het huidige woningaanbod. Als er geen geschikt aanbod is stellen we een zoekprofiel op dat aansluit op je wensen en eisen. Hierdoor kunnen we gericht voor je op zoek gaan en melden we meteen wanneer er een woning in verkoop komt die aan jouw criteria voldoet. Een soort ‘house-alert’ als het ware. Vul hier je woonwensenformulier in!

3.

Een eerste onderzoek voor we gaan bezichtigen.

Op het moment dat er een geschikte woning is gevonden, gaat Van Diepen Aankoopmakelaar met je mee naar de bezichtiging. Voorafgaand voeren we alvast een eerste onderzoek uit. Dan weten we meteen wat de (verkoop) geschiedenis van het pand is en wat de bijzonderheden in de directe omgeving zijn. Zo kunnen we bij de bezichtiging meteen al scherpe vragen stellen.

Als aankoopmakelaar beoordelen wij, tijdens de bezichtiging, de woning kritisch en objectief. Wij kijken en vragen onder meer naar de bouwkundige en juridische aspecten, maar ook naar de mogelijkheden die de woning biedt.

4.

Na de eerste bezichtiging zitten we niet stil.

Na de bezichtiging bespreken we de bevindingen met je. Zijn jullie nog steeds enthousiast dan maken we een eventuele vervolgafspraak. Voor die plaatsvindt onderzoeken we nog andere zaken zoals het bestemmingsplan, de gemeentelijke bepalingen en de vereniging van eigenaren (bij een appartement). Zo kunnen we uitvinden of er nog addertjes onder het gras zitten en sta je sterker tijdens de prijsonderhandeling.

5.

Let op: Als koper heb je onderzoekplicht!

De onderzoekplicht van de koper houdt in dat je als koper zowel de bouwkundige als de juridische staat van een woning moet onderzoeken. Doe je dit niet, dan loop je de kans om schadevergoeding mis te lopen als er na de koop gebreken aan het licht komen.

Bij het inschakelen van Van Diepen Aankoopmakelaar nemen wij deze verantwoordelijkheid van je over. Dan regelen wij alles en zorgen wij ervoor dat je met een gerust hart van je woning kunt genieten.

6.

Ga nooit onderhandelen zonder strategie.

Het spannendst is de volgende stap: De onderhandeling. Wij gaan in de slag met de verkoper of de verkopend makelaar. Uiteraard overleggen wij samen van tevoren de aankoopstrategie en op welke wijze wij de onderhandeling gaan voeren. Alles om voor jullie het beste resultaat te behalen.

De aankoopmakelaar van Van Diepen Aankoopmakelaar kent alle tips & tricks van onderhandelen. Door de jarenlange ervaring in de regio is Van Diepen Aankoopmakelaar als geen ander in staat jullie belangen uitstekend te behartigen.

7.

Hoe gaat het ondertekenen van de koopakte?

Als de koop is gesloten, leggen we alles vast in de koopakte. Hierin staan dan alle bijzonderheden over de prijs, de voorwaarden en de oplevering. De inhoud van deze koopakte vormt de basis voor de eigendomsoverdracht bij de notaris.

Zodra je in het bezit bent van de door beide partijen (koper en verkoper) getekende koopakte, gaat de bedenktijd van 3 dagen in. Dit is wettelijk geregeld; binnen deze 3 dagen kun je nog, zonder opgaaf van reden, van de koop afzien.

8.

Wat betekent voorbehoud van financiering?

Indien in de onderhandeling een voorbehoud van financiering is opgenomen is er beperkte tijd om een passende offerte van een geldverstrekker te verkrijgen. Het is daarom verstandig direct na acceptatie van het voorstel een tweede afspraak in te plannen met de hypotheekadviseur. Van Diepen Aankoopmakelaar bewaakt voor jou de gestelde termijnen.

Nadat de verkoper en koper de koopakte ondertekend hebben, en de termijn van de bedenktijd is verstreken, is de woning, eventueel onder voorbehoud aangekocht, gefeliciteerd!

9.

Controleer voor je gaat tekenen.

De grote dag! De sleuteloverdracht van de nieuwe woning! Ook dan kun je op Van Diepen Aankoopmakelaar rekenen.

Voorafgaand ontvang je als koper de akte van levering en (eventueel) de hypotheekakte van de notaris. Wij controleren dan of deze in overeenstemming is met de koopakte en eventueel aanvullend gemaakte afspraken.

Voordat je bij de notaris de akte ondertekent, vindt er eerst nog een laatste inspectie van de woning plaats. Tijdens deze inspectie beoordelen wij of de woning in dezelfde staat is als tijdens de aankoop. Ook controleren wij de lijst van zaken en checken we de meterstanden. Na ondertekening van de akte bij de notaris is de eigendomsoverdracht een feit. Nu zijn jullie eigenaar!

Wil je ook een huis kopen en ben je op zoek naar een onafhankelijke aankoopmakelaar? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak!

    Meer informatie?

    Vul onderstaand formulier in. Dan helpen we je graag verder!