Werkwijze taxatie

Werkwijze taxatie

Stappenplan taxatie

1.

Aanmelding

Je kunt via onderstaande link direct je taxatierapport aanvragen bij het NWWI.
Na het invullen van het formulier ontvang je een email met het verzoek deze voor akkoord retour te sturen. Dit kan middels de link in het bericht.

Aanvragen taxatie bij het NWWI

2.

Inplannen afspraak

Wij ontvangen direct bericht van het NWWI dat er een taxatie aangevraagd is die uitgevoerd kan worden. We nemen dan contact met je op om de inspectie af te spreken. Wanneer de woning te koop staat bij een collega makelaar nemen we rechtstreeks contact met de makelaar op.

3.

Inspectie van de woning

De inspectie van de woning wordt zowel intern als extern uitgevoerd. We nemen de woning dan op en maken foto’s van de verschillende onderdelen. Ook beoordelen wij onderdelen als bijvoorbeeld de staat van onderhoud. Verder kijken wij naar punten zoals bijv. duurzame installaties, kwaliteit van afwerking, omgeving en we meten de woning in.

4.

Uitwerking van het rapport

Na de inspectie van de woning werken wij op kantoor het rapport verder uit. Hierbij voeren wij een verder onderzoek uit naar recent verkochte vergelijkbare woningen, ontwikkelingen in de omgeving en schrijven wij het rapport verder uit.
In deze fase wordt ook de waarde vastgesteld en onderbouwd met referenties in het rapport.
Na voltooiing bieden wij het rapport ter validatie aan bij het NWWI.

5.

NWWI

Het NWWI is belast met de validatie en beoordeelt het rapport op een aantal onderdelen zoals die zijn vastgesteld in de kwaliteitseisen. Na akkoord ronden wij het rapport af door deze digitaal te ondertekenen.

6.

Afronding

Nadat het NWWI het rapport heeft goed gekeurd en wij deze ondertekend hebben ontvang je per email een link naar het rapport. Je kunt het dan direct doorsturen naar de bank/tussenpersoon of downloaden. Voor de betaling van het rapport volgt een factuur welke, onder voorwaarden, fiscaal aftrekbaar is.

Maak een vrijblijvende afspraak

    Vraag hier je taxatie aan!

    Vul onderstaand formulier in. Dan helpen we je graag verder!

    Gegevens te taxeren woning
    Call Now Button