Inzicht biedt houvast

De zon schijnt. En echt al een tijdje! Wat hebben wij een geluk met deze al zo lang aanhoudende en vroeg gestarte zomer. De zon werpt een prachtig licht op het huis en laat het stralen. Het zomerbriesje laat de planten in de mooi aangelegde tuin zachtjes heen en weer wuiven. De glinstering van het zonlicht op het water weerkaatst in je zonnebril. Je ziet je zelf al helemaal zitten op het terras. Je zou het huis bijna kopen. Of maakt de zon alles mooier? Een flinke shot vitamine D draagt bij aan ons geluksgevoel. En een (mogelijk) nieuwe woning maakt enthousiast. Maar was dit huis nu eigenlijk wel waar je naar op zoek was? In de praktijk merk ik dat vasthouden aan woonwensen soms best lastig is.

Inzicht

Op het internet is een tal van checklists te vinden voor tijdens de bezichtiging. Heel nuttig natuurlijk en helpt je de juiste kritische vragen over het huis te stellen. Een bezichtigingschecklist alleen zegt niet zoveel of je nu het juiste huis voor jou koopt. Handiger is een kritische vragenlijst voor jezelf! Eentje die je steeds weer terugbrengt naar je eigen uitgangspunten. Ik heb hiervoor de INZICHT-methode ontwikkeld. Inzicht biedt houvast.

Keep it cool

Deze kritische vragenlijst voor jezelf brengt je terug naar de kern. Waarom wilde je ook alweer verhuizen? Maar het helpt je ook om alvast na te denken over de toekomst. Want een huis kopen doe je niet zomaar, en meestal ook niet voor de korte termijn. Laat je niet afleiden en bij twijfel niet oversteken! Zorg ervoor dat je eigen temperatuur niet te hoog oploopt in deze verhitte woningmarkt. Keep it cool. Al met al genoeg ‘food for thought’ dus. Over food gesproken… ik ga vanavond maar eens de barbecue aansteken. Alweer. ?

Related Post