Goede voornemens

Bij ons thuis beginnen de goede voornemens niet op 1 januari van het nieuwe jaar, maar altijd bij de start van het nieuwe schooljaar. De voorafgaande vakantieperiode is een tijd van (letterlijk) even afstand nemen en tijdens zwoele Franse zomeravonden laten we de zaken de revue passeren en wordt de balans opgemaakt. Wat ging er goed, wat kan er beter? Na deze periode van zelfreflectie, maken we vol enthousiasme, gezamenlijk, nieuwe afspraken.

Ambities

Gemotiveerd beginnen we aan ons nieuwe leven; we gaan meer sporten, minder suiker eten, iedere ochtend verse smoothies maken en nemen gezonde tussendoortjes mee naar school. En niet geheel onbelangrijk, de vieze kleren gaan in de wasmand, om toerbeurt ruimen wij de tafel af en de schooltassen worden door de gebruikers zélf leeg- én opgeruimd! Ja, ja .. ambitieuze doelstellingen al zeg ik het zelf.

Woongeluk optimaliseren

Het is ook goed om eens te reflecteren op je woonsituatie. Op welke wijze kun je je woongeluk optimaliseren? Heb je je bijvoorbeeld weleens georiënteerd op het verduurzamen van je woning? Zonnepanelen (of PVT-panelen) vragen een investering, maar leveren ook op. Ditzelfde geldt voor het aanbrengen van isolerende beglazing. En met een pelletkachel zit je er helemaal warmpjes bij de komende wintermaanden. Hier zit trouwens nog subsidie op ook!

En neem je hypotheek eens onder de loep. In de huidige markt kan het zijn dat de verhouding tussen de hypotheekschuld en de waarde van je woning zich positief heeft ontwikkeld en je in aanmerking komt voor een rentekorting. En dat heeft weer positief effect op de huishoudportemonnee!

Kortom genoeg om over na te denken. Wij gaan ondertussen vrolijk verder met onze eigen doelstellingen. De eerste week zijn we goed doorgekomen, conform gemaakte afspraken. Eens kijken hoe lang we het nu volhouden op deze manier. En anders hebben we nog een tweede kans. Dan beginnen we op 1 januari opnieuw ?

Groeten Patrick
Van Diepen Aankoopmakelaar
075-6414639
info@vandiepenaankoopmakelaar.nl

Related Post