De therapie van de verhuizing

Het is toch jammer dat als je de trotse eigenaar van je nieuwe woning bent, daar onherroepelijk één van de stressvolste gebeurtenissen uit ons leven uit volgt…
De verhuizing! Je wilt er toch echt je intrek innemen, dus inpakken én weer uitpakken dat moet je! Even door de zure appel heen bijten. Maar hoe zuur is die appel nou eigenlijk echt?

Dat je door een periode van rommel en chaos gaat is evident. En enig overzicht houden is dan wel prettig. Alles begint met een goede voorbereiding, dus begin op tijd! Elke dag een doosje, scheelt een hoop stress op het eind. En volgens mij werkt het ook een beetje therapeutisch. Zo kun je langzaam afscheid nemen van je vertrouwde plek. Bovendien is inpakken nog leuk ook. Je vindt weer een hoop spullen terug waarvan je allang vergeten was dat je ze nog had! Een soort zelf-verstopte paaseieren. Maar dan niet met Pasen. En de vakantiefoto’s van 25 jaar geleden.. a trip down memory lane!

Toch ontkom je er niet aan dat je op enig moment jezelf een weg manoeuvreert tussen de dozen om uiteindelijk op de bank te kunnen ploffen. Maak je er niet al te druk om. Het is tijdelijk!

Zelf tillen?

En als je dan alles ingepakt hebt, komt de grote hamvraag.. ga je zelf je inboedel verhuizen of laat je dat doen? Tsja. Een keuze afhankelijk van een aantal factoren. Heb je de beschikking over tijd, transportmiddelen en helpende handjes kun je ervoor kiezen om zelf de wasmachine naar beneden te tillen. Scheelt ook wat centen. Zelf heb ik mij laten verhuizen. Binnen 3 uur was ons huis helemaal leeg. Op een bloedhete dag. Ongelooflijk hoe snel en efficiënt de verhuizing was verlopen.

En weer uitpakken

Oké en dan zit je dus in je nieuwe huis. Wéér tussen al die dozen. En dan begint het uitpakken. Ook dit werkt een beetje therapeutisch. Je vertrouwde spullen een plek geven. De creatie van je nieuwe thuis is begonnen.

Related Post