Kunstkerstboom

Ieder jaar gaan wij, ná Sinterklaas, op pad om een geschikte boom te bemachtigen. Niet te groot, niet te klein, mooi in model en dat alles voor een aardig prijsje. En ieder jaar blijkt dit geen gemakkelijke taak. Niet omdat een ieder binnen ons gezin een ander beeld heeft bij wat een mooie boom is, maar omdat we niet de enigen zijn die hier een gezellig gezinsuitstapje van maken. Na wat gestoei om de gekochte boom naar eindbestemming te vervoeren, belanden we in de volgende fase. De pre-optuig-fase.

De pre-optuig-fase

De stam en de onderste takken worden al zwoegend met de zaag bewerkt zodat de boom nog enigszins recht in de standaard blijft staan. Ondertussen wordt het ellenlange lichtsnoer uit de knoop gepeuterd en netjes over de boom gedrapeerd en hopen wij vurig dat de adapter, na 11, 5 maand rust, ook dit jaar alle lampjes laat branden. Vóórdat de ballen erin gehangen kunnen worden, zijn we echt al even zoet met de boom.

De kunstkerstboom

Tijdens het optuigen van de boom bedacht ik mij dat een kunstkerstboom misschien helemaal nog niet zo’n gek idee is. Scheelt een hoop tijd en gedoe en de lichtjes zitten er al in. De kunstbomen van tegenwoordig zijn duurzaam, een verstandige lange termijn investering en praktisch. Net als bij het kopen van een huis, zijn dit de punten die ik zelf ook belangrijk vind en hierover regelmatig met mijn klanten van gedachten wissel. En potentiële huizen op beoordeel! Een 100% match vinden in deze huizenmarkt is een utopie, maar het gaat om het totaalplaatje. Zet de voor- en nadelen op een rij en besef je dat je ergens concessies in moet doen. Net als bij een echte vs een kunstkerstboom, realiseer mij nu. Ik ga een kunstkerstboom heroverwegen. Maar die schaf ik dan wel aan in januari. Ik ben per slot van rekening een aankoper, dus ik weet wanneer ik moet toeslaan 😊. Dit jaar geniet ik nog even met mijn gezin van de heerlijk geurende echte spar, met uitvallende naalden. Over concessies gesproken..

Ik wens jullie alvast hele fijne dagen!

Related Post