Zie ginds

Tijdens drukke werkdagen biedt mijn werkplek mij zo nu en dan wat mentale verlichting.
Tussen het rennen en vliegen door, geniet ik dan stilletjes van mijn uitzicht; de draaiende molens en passerende boten over de Zaan, in noordelijke of zuidelijke richting.

Ik bekijk het leven op en rond de Zaan en volg de diversiteit aan boten, groot, klein, geschikt voor plezier of vracht.
Maar de enige echte pakjesboot passerend langs mijn raam, dat had tot voor kort toch niemand gedacht.

Aan de kant van de Zaan staan honderden kinderen en andere belangstellenden, dolenthousiast en blij. Wachtend op Sint en Piet met cadeaus, snoep en pepernoten.
En dat laatste, indien gewenst, ook nog glutenvrij.

De komende drie weken stijgt de spanning tot een hoogtepunt; laat Piet wel de juiste cadeaus door de juiste schoorsteen zakken? Tsja… dat weet je natuurlijk pas als je op pakjesavond de cadeaus gaat uitpakken.

Maar wie het Sinterklaasjournaal een beetje volgt, heeft vertrouwen in een succesvolle afloop van deze logistieke operatie.
Ondanks alle tegenslagen die het pad van Sint en Piet doorkruisen, verblijden zij op 5 december toch weer de gehele natie.

Maar dan moet je wel tijdig je verlanglijstje indienen, dit hoeft niet digitaal, kan gewoon via laars of schoen. Want Sint moet natuurlijk wel weten waar hij jou een plezier meer kan doen.

Wat staat op jouw lijstje? Een huis met tuin aan water, een garage of misschien een kamertje erbij? Een nieuw huis kopen is tegenwoordig niet zo eenvoudig; een huis in de Zaanstreek is als een heuse lekkernij.

Het invullen van een woonwensenformulier helpt je om de juiste keuze te maken en de Inzicht methode zorgt ervoor dat je niet van je verlanglijst afwijkt.
Ik waak voor ongeplande surprises voor, tijdens en na de koop en zorg ervoor dat je niet aan de huizen hysterie bezwijkt.

Maar misschien kan Sint je wel blij maken met een gevalideerd taxatierapport?
Geschikt voor financiering of oversluiting en draagt dit bij aan een rentekorting zodat een lagere maandlast de nieuwe waarheid wordt?

Maar ach, ook al is je verlanglijst kort, lang, groot of klein.
Het belangrijkste is toch dat de komende periode vooral draait om ‘t gezellig samenzijn.

En hoe Piet er ook uit zien, ook al is ie zwart, wit, gekleurd, roetveeg of misschien wel genderneutraal. De Sint en zijn makkers houden van ons allemaal.

Related Post