Open Huizen Route

Op zaterdag 30 maart wordt alweer de 22e editie van de NVM Open Huizen Dag georganiseerd. Op deze dag kun je vrijblijvend, tussen 11.00 en 15.00, diverse woningen bezichtigen. Het doel van de NVM Open Huizen Dag is om je op laagdrempelige wijze te kunnen oriënteren op de huizenmarkt.

Waakhond

Momenteel staan er ca. een kleine 30 woningen te koop in Wormerland. Het huidige woningaanbod is dus gering, evenals de alternatieven, en de huizen worden binnen no-time verkocht. Dit brengt regelmatig frustratie met zich mee. Een aankoop lukt doorgaans niet meer in een keer. In de dagelijkse praktijk merk ik regelmatig dat het dan lastig is om trouw te blijven aan je eigen uitgangspunten. ‘Dan gaan we hier wel kijken’ of ‘bied dan maar dit’.. Ik begrijp de emotie, maar ik probeer toch steeds terug te gaan naar de kern. Waarom wilde je ook alweer verhuizen en voorziet het nieuwe huis wel aan je behoeften? Ik ben de waakhond van jouw uitgangspunten. Overwegend enthousiast en kwispelend, maar soms blaf ik. Als ik denk dat je motief vervaagt.

INZICHT

Om je hierbij te helpen werk ik met de INZICHT©-methode. Op een 7-tal punten houd ik je scherp. Als je zaterdag 30 maart zelf een woning gaat bezichtigen tijdens de Open Huizen Dag is het verstandig om de volgende punten in je achterhoofd mee te nemen als je een ronde door de woning maakt:

I Intrinsieke motivatie
N Nice of need to have?
Z Zelfkennis
I Investering
C Courantheid
H Huis en hypotheek
T Taxatiewaarde vs koopsom

Goede voorbereiding

Bereid je dus goed voor op de woning(en) die je gaat bekijken. ‘Proef’ het huis en de omgeving en laat je niet afleiden door de heerlijk geurende appeltaart en de mooie styling van de kamers. Speciaal voor de Open Huizen Dag geef ik een (gratis) presentatie over de INZICHT©-methode en ontvang je meer tips & tricks over het kopen van een huis. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 maart van 19.00 tot 20.00 aan de Lagedijk 306 te Zaandijk. Het aantal plaatsen is beperkt; reservering kan telefonisch of per e-mail.

Hopelijk tot snel en hartelijke groeten,
Patrick

Related Post