Zaanbocht Run

Het voorjaar is weer begonnen. Heerlijk! Een beetje vitamine D erbij kan nooit kwaad. En de energie die we nu tot ons nemen, kunnen we goed gebruiken. Er staat nogal wat op de planning de komende periode.

Ontspullen

Momenteel zijn we drukdoende om allerlei snuisterijen te verzamelen om op Koningsdag op een kleedje uit te stallen. Zo gaat de voorjaarsschoonmaak en het ‘ontspullen’ naadloos in elkaar over. En houd hierbij de tips van de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo in ogenschouw. Ontspullen doe je per categorie! Niet per kamer, maar eerst je kleding uitzoeken en dan pas de boeken. Dus niet direct je hele huis overhoophalen, anders raak je nog verstrikt in je eigen rotzooi.
Als je je huis helemaal hebt ge-MarieKondood (en dit nog een leuke bijverdienste heeft opgeleverd op Koningsdag) is het tijd om ook je hoofd leeg te maken. En dit kan perfect tijdens DE happening van 2019. En die vindt dit jaar plaats in mei. En dan heb ik het niet over de Dag der Moeders op 12 mei (niet vergeten overigens!) maar over de zondag daarna. Op zondag 19 mei is de allereerste Zaanbocht Run! Hardlopen is een mooie manier om niet alleen je benen, maar ook je gedachten te laten lopen.

Hardlopers

De Zaanbocht Run is een unieke loop over de Zaanbocht en de Zaanoever van Wormer. Inschrijven kan voor de ronde van 5 of 10 km. Het belooft een sportief en gezellig spektakel te worden en natuurlijk ben ik van de partij. De markt waarin ik mij begeef is een dynamische omgeving, dus ik moet wel een beetje fit en alert blijven. De huizen ‘lopen hard’ en ik nu dus ook! En als ik mij aan het schema van Verantwoord Bewegen houd, ben ik precies op tijd klaar voor de start.

Het kopen van een huis is geen wedstrijd, maar van een spelelement is zeker sprake.
Ik zie wel overeenkomsten tussen het kopen van een huis en hardlopen. Beide vergt training, discipline en doorzettingsvermogen. Het is onverstandig om ongetraind en zonder advies aan de start te verschijnen. En alhoewel het voor verkopers meer op een sprint lijkt, heeft het voor kopers toch meer weg van een marathon, al dan niet met hordes. Maar er is altijd een finish! Pijn onderweg hoort erbij, maar na de eindstreep overheerst de eurforie. Er is toch wel één groot verschil; bij de koop van een huis vul ik mijn vochtgehalte liever aan met wat lekkers i.p.v. een AA’tje 😊

Zie ik jullie 19 mei bij de start?

Groeten,
Patrick

Related Post